Ποια όμως είναι τα απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να έχεις μια σωστή βάση;

Ο ήλιος έχει βγει για τα καλά και αυτό μας κάνει πολύ ευτυχισμένους. Είναι γνωστό πως κατά την περίοδο του χειμώνα ο μεταβολισμός μειώνεται και αυτό δυσχεραίνει την απώλεια βάρους. Επίσης είναι μια περίοδος που μπορεί να έχει περισσότερο την ανάγκη να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες καθώς το σώμα σου χρειάζεται περισσότερη τροφή για να διατηρήσει την θερμοκρασία και να λειτουργήσουν σωστά όλοι οι μηχανισμοί. Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάσεις βάρος και ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτείς.

 

Υπάρχει γεωμετρία καθώς και κατ’εικόνα και καθ’ομοίωση μεταξύ τροφών και σώματος;
Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία).

Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!

Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας – και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.

Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.

Σεροτονίνι η ορμόνη της χαράς

Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της χαράς.

Όταν τα επίπεδα της στον οργανισμό είναι χαμηλά, επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογική μας διάθεση, τον ύπνο, τις πεπτικές λειτουργίες, τη μνήμη, αλλά και τη σεξουαλική μας ζωή.

Ένα από τα συνήθη αποτελέσματα της έλλειψής της είναι η κατάθλιψη. Η σεροτονίνη παράγεται από τον εγκέφαλο και μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή, πράγμα που ενδείκνυται σε σοβαρές περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι, εντελώς φυσικοί, για να αυξήσετε την παραγωγή της. Δοκιμάστε τους και θα δείτε πως θα νιώσετε καλύτερα.

1. Καταναλώστε τροφές με τρυπτοφάνη

Σεροτονίνι η ορμόνη της χαράς

Ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης Βασίλης Πουλάκης μας ενημερώνει...

Αν και δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη στρατηγική πρόληψης για τις παθήσεις του προστάτη κάνοντας υγιεινές επιλογές, όπως άσκηση και υγιεινή διατροφή, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο και να προστατέψετε την υγεία του προστάτη σας από παθήσεις όπως η φλεγμονή, η καλοήθη υπερπλασία και ο καρκίνος του προστάτη μας εξηγεί ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης Βασίλης Πουλάκης και προσθέτει πως:

«Συχνά τα αποτελέσματα των διάφορων μελετών έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και δεν υπάρχουν σαφείς τρόποι για την πρόληψη των παθήσεων του προστάτη έχουν. Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες με μέτριο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη πρέπει κάνουν επιλογές που ωφελούν την γενική υγεία τους, αν ενδιαφέρεστε για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.» Ας δούμε λοιπόν τον δωδεκάλογο της υγείας του προστάτη που μας δίνει ο κ. Πουλάκης:

Βήμα 1

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ για να βοηθήσετε στην πρόληψης της φλεγμονής ή του ερεθισμού του προστάτη. Μπορείτε, επίσης, να προστατέψετε την υγεία του προστάτη σας, αποφεύγοντας υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης ή καυτερά και πικάντικα τρόφιμα. Η φλεγμονή του προστάτη, γνωστή και ως προστατίτιδα, είναι αρκετά συχνή σε άνδρες και μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως δυσκολία στην ούρηση, επώδυνη ούρηση και πόνο των γεννητικών οργάνων.

Ειδικότερα πίνετε αλκοόλ με μέτρο, αν όχι καθόλου. Αν επιλέξετε να καταναλώσετε αλκοόλ, να περιοριστείτε σε όχι περισσότερο από ένα ποτό ή δύο κάθε μέρα. Δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, αλλά μια μελέτη διαπίστωσε ότι άτομα που έπιναν αρκετά ποτά κάθε μέρα επί πολλά χρόνια, είχαν αυξημένο κίνδυνο.

Σελίδα 1 από 2